Äventyr i Trollskogen

I skogen vid Kungajaktmuseet Älgens Berg bor det troll som hittar på massor av skojiga saker. Här kan du också har roligt. Du kan bland annat spela kottegolf, promenera utefter Viltslingan eller hjälpa Olfar att rädda skogen.

Kottegolf

Prova ett varv på Hunnebergs enda 9-håls kottegolfbana. Banan har nio hål och sträcker sig runt träden i skogsområdet bakom museet. Ta en kotte, en penna och en poänglapp i lådan som finns vid startplatsen. Du ska sedan försöka att på så få kast som möjligt kasta kotten i hålen som är markerade med en vimpel. När du klarat första hålet går du vidare till nästa. För att spela Kottegolf så letar du efter skylten Kottegolf i Trollskogen.

Olfars skogsäventyr

Hjälp Olfar att rädda skogen i lilla skogsäventyret, ett spännande äventyr för hela familjen. Gå in på museet och få en samlarpåse, sedan bär det av mot Trollskogen vid museet där ditt äventyr startar. Ibland följer man en stig, men man får också klättra, krypa och balansera. Utefter Lilla skogsäventyret följer en stig på 400 meter som är handikappsanpassad. Glöm inte att hålla utkik efter trollsvansarna!

Under vintern är aktiviteterna Kottegolf och Olfars Skogsäventyr inte igång. Däremot så kan man promenera utefter Viltslingan.