Kungajaktmuseet Älgens Berg

Över Halle- och Hunneberg svävar en spännande saga. En historia om människor som har levt vid bergens fot i över 7 000 år. Där lever myter om Valhall med Oden själv som blickar ut ur självaste berget. Skrönor blandas med sanningar om skogens konung - Älgen. Huset som rymmer Kungajaktmuseet Älgens Berg är byggt och format av bergen själva i ekologisk anda, där timmer, glas och rymd skapar en härlig atmosfär. Välkommen hit. Äventyret kan börja!

Ett spännande upplevelsecentrum

Kungajaktmuseet Älgens Berg, beläget i Ekopark Halle-Hunneberg, är ett museum utöver det vanliga. Det är ett spännande upplevelsecentrum som berättar om livet på tvillingbergen Halle och Hunne, om bergens dramatiska geologi med hisnande rasbranter, om fängslande kulturhistoria, traditionell kungajakt, fantastisk natur och Vitteneguldets glänsande prakt. Stig in i bergens fascinerande värld!

Utställningar & Ekoparken

Inne i museet finner du en permanent utställning om bergens djurliv, geologi, kulturhistoria och kungajakt. Under året anordnas även olika tillfälliga utställningar i museet. Förutom allt detta finner du en ekoparksutställning där du kan finna nyttig information om Ekopark Halle-Hunneberg samt om sevärdheter och aktiviteter som inspirerar till utflykter. Museet kan upplevas på egen hand av både barn och vuxna, men blir desto rikare med hjälp av våra kunniga guider.


Utöver utställningar om livet på Halle- och Hunneberg, arrangerar museet flera aktiviteter och evenemang under året.

Kontakt

Tel: 0521-27 00 40

Epost

Hemsida